A pránanadi masszázsról

Tibet. Ha európai ember ennek a Himalája ölelésében fekvő országnak a nevét hallja, képzeletében egy csodavilág képe jelenik meg. Tibet sokak szemében a misztika, az érzékfeletti dolgok bölcsője. Talán földrajzi elzártságának köszönhetően maradt a világ ősi tudásának őrzője. Ide nehezen jut el a civilizáció, s annak minden árnyoldala. Az emberek harmóniában élnek a természettel és önmagukkal. Ez a csodavilág egy ajándékkal örvendeztette meg a modern világ stresszel, rohanással teli életet élő emberét. Az ajándék neve. Pránanadi® Masszázs.

Mit is tudhatunk erről a veszélytelen, kellemes hatású kezelési módról? Keleten már ie.:27OO-ból származó írásos emlékek számolnak be a módszer áldásos hatásáról. Az ősi masszázstechnikát kolostorokban őrizték, s napjainkban is ezekben a felszentelt épületekben sajátítható el a tradicionális módszer.

Aki a masszázs oktatására vállalkozik, szigorú követelményeknek kell megfelelnie mielőtt engedélyt kapna a tanításra. Az ipari társadalmakban működő orvostudomány meg tud védeni szervi bajok és fertőzések burjánzásától, élettartamunkat évtizedekkel hosszabbítja meg, de nem tud ellenszert nyújtani testünk rugalmatlanságára, izmaink elernyedésére. Örök igazság, hogy éveink gyarapodásával bölcsebbé válunk. Joggal tehetjük fel a kérdést: Mit ér a bölcsesség, ha szárnyaló gondolatainkat testünk fájdalma visszarántja a valóságba, élettapasztalatunkat nem tudjuk a gyakorlatba átültetni, mert kínzó fájdalmat okoz minden mozdulat.

A masszázs segítségünkre szolgál, hogy testünk ne visszahúzó nehezék legyen szellemi, lelki fejlődésünk során. Rohanó világunkban az emberek elfelejtettek önmagukra és egymásra figyelni. Eltűnt a kommunikáció egyik legalapvetőbb eleme: az érintés. Aki úgy dönt, hogy a betegségmegelőzésnek, gyógyulásnak ezt a formáját választja, meglepődve tapasztalja, milyen pozitív tényezők jelentkeznek a terápia során. Hatalmas élmény, hogy a gyógyulást egy másik ember érintése indítja el. Mint tudjuk, szervi problémáink zömét tudatunk kelti életre. A módszer hidat alkot a test és a tudat kommunikációjában. Mentális szinten is hatást gyakorol, melynek következménye az, hogy a tudatunk által produkált betegségek gyógyulási folyamata elkezdődik. Valószínű kevesen vannak, akik nem ismerik a stressz szó jelentéstartalmát.

Ez a tudatállapot életünk egyik mozgatórugója. Nélküle nem éreznénk késztetést személyes céljaink elérésére. Ugyanakkor, ha ez a feszült lelkiállapot lételemmé válik, megnehezíti sokunk életét. Álmatlanságot, személyiségzavarokat és szervi problémákat okozhat. A masszázzsal rendkívüli módon oldható ez a hosszútávon megterhelő állapot. Korunk egyik jellemzője a mozgáshiányos életmód, ami nem kis nehézséget vetít az izmokra és a csontozatra. Rendszeres masszázs mellett izmaink megőrzik optimális rugalmasságukat, kondíciójukat. Csontozatunk erős, ellenálló marad. Sajnos civilizált életünk hátrányaihoz sorolható, hogy szervezetünk egyre több méreganyagot halmoz fel az étkezéssel bevitt adalékanyagokkal, állományjavítókkal. A masszázs ezeket az anyagokat is eltávolítja szervezetünkből. Beindítja a nyirokkeringést és normalizálja a vérkeringést. Ezek a kedvező változások úgy indulnak el a páciens szervezetében, hogy gyógyulása nincs szigorú tilalmakhoz, megkötésekhez rögzítve. A kellemes, nyugtató légkörben eltöltött óra után energetikailag feltöltődve, frissen indulhat tovább, mintha napokat töltött volna regenerálódással. A módszer előnyei közé sorolhatjuk, hogy jól összeilleszthető más keleti gyógyító technikákkal (pl.: akupunktúra, akupresszúra, stb). Hangsúlyoznunk kell, hogy az időben elkezdett masszázs komoly egészségbeli problémáktól, betegségektől óv minket. Saját kezünkben van egészségünk alakulása, felelősek vagyunk életünk teljességéért. A masszázs ezen ágazata megtanulható képzett masszőröktől, hogy át tudjuk adni másoknak az érintésünkön keresztül a gyógyítás és törődés csodálatos áldását Vegyük igénybe Tibet ősi ajándékát, a masszázst, hogy életünk ne csak hosszabb, hanem egészségesebb és tartalmasabb is legyen, mint őseinké!
 

A Pránanadi Masszázs hatása

A tibeti masszázs komplex kezelés, mely méregtelenít, frissít, zsírtalanít és energetikailag feltölt.

Beindítja a nyirok-keringést, és normalizálja a vérkeringést. Rendszeres masszázs mellett izmaink megőrzik optimális rugalmasságukat, kondíciójukat, csontozatunk erős, ellenálló marad.

A tibeti masszázs jótékony hatású

  • az álmatlanságban szenvedőknek,
  • a vér- és nyirok-keringésben pangó méreganyagok kitisztításában,
  • a hasüregi szervek működési rendellenességeinek javításában.

A teljes testmasszázs, tetőtől talpig elől hátul az összes izmot érinti. A talpon kezdődik, majd a meridián vonalak mentén végighalad a lábakon, a farizmon, háton, nyakon, majd előröl lábon, hason, mellkason, karokon és az arc masszírozásával ér véget. A masszázs mozdulatai kellemes ritmusúak, fájdalommentesek, ugyanakkor mélyrehatóak. Időtartama kb. 100 perc.

Az energetikai masszázs kiegészíthető az ízületek mozgatásával, a bennük lévő feszültségek és blokkok eltávolításával.

A masszázs alatt vékony pamutruha viselése javasolt.

Étkezés nem javasolt a masszázs előtt 1-2 órával.

A masszázs, tetszés szerinti gyakorisággal ismételhető, egészséges embereknél a test optimális karbantartása érdekében javasolt a heti, kétheti ismétlés, mozgásszeri, izom- és csontozati elváltozásokban szenvedőknek ajánlott a heti 2-3 alkalom.