A pránanadiról

A pránanadi szanszkrit eredetű összetett szó.
A prána jelentése: abszolút energia, univerzális életerő.
A nadi jelentése: csatorna, folyam, ér, cső.
A pránanadi jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna.

A módszer eredete  időszámításunk előtt 6700 évre tehető, ekkor jelent meg a természetes gyógyítás az emberek között, ekkor tanították meg az emberiséget a növények, kőzetek, vizek gyógyító hatásaira. Ekkor tanulta meg az emberiség az energiák használatát, a szimbólumokkal való gyógyítást is.

 
Magyarországon 1993 február óta létezik a Pránanadi, minek nevét mi adtuk Országunkban. (Tibeti Reiki- ként indult, a név változtatására azért volt szükség, hogy ne ütközzön más ágazat nevével.)

A prána minden energia ősforrása. Az élet megnyilvánulásának minden síkja, a felvett és az el nem használt prána (abszolút energia) rezgésétől, minőségétől függ. A prána egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test nem létezhet.

A mindent átható prána (életenergia) folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van. Örvénylő mozgásuk következtében kapcsolódnak egymáshoz és energiaközpontokat hoznak létre az egész univerzumban, naprendszerekben, és mindenhol megtalálhatók.

A pránanadi hatása

Életfolyamatokat támogat, valamennyi síkon hat. Igazodik minden élő és élettelen egyéni igényeihez. Támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát. Pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat, enyhíti a fájdalmat, segít félelem, harag, méreg, depresszió, aggodalom, kétségek közt lévő levertség legyőzésében. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai megterhelés leküzdését. Előnyösen befolyásolja az emberekhez való viszonyulásunkat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Elősegíti az önmegismerést, a könnyebb beilleszkedést.

Írott anyagok időszámításunk előtt 6700 évvel jelentek meg a természetes gyógymódokról.

 A Pránanadi nem tartozik egyetlen valláshoz sem, ezért mindenki elsajátíthatja, vagy kérheti alkalmazását.

Az elme ha világos, akkor minden világosInterjú Petrezselyem Józseffel

1. rész:

2. rész: